vrijdag 28 december 2007

Onderzoek II

Er is weer onderzocht en wat blijkt: ongeveer 4 uur per week doen werknemers privé dingen in de baas zijn tijd. E-mailen, even de woonsite checken, msn-en... De werkgeversbranche schreeuwt moord en brand, dat is stelen van de baas!

Maar iiwi heeft het onderzoek even wat breder getrokken en wat blijkt: werknemers denken 80% van de werktijd aan privézaken. 80% van de denktijd gaat op aan de baby, het boodschappenlijstje met 2 uien, een courgette en een fles witte huiswijn, de maitresse en oefengesprekken voor de helpdesk van KPN die gebeld moet worden omdat internet plusbellen het niet doet. 80%!

Dat kan natuulijk niet. Als die tijd aan zaakzaken was besteed was die enorme doorbraak er allang geweest. Denkproductiviteit in Nederland is schrikbarend laag. Daarom ontwikkelen we de nieuwe denkfilosofie, 'werkdenken'.
Het concept bestaat uit een DVD, die aangenomen werknemers kunnen meenemen en thuis op hun computer kunnen opslaan, een programaatje dat de werknemer op zijn werkplekcomputer om het half uur een korte reminder geeft van onderbewuste beelden die hem dwingen te denken aan baaszaken, een cursus om werknemers die extra veel aan privézaken denken in een vroeg stadium te herkennen, een psychologische test voor tijdens de sollicitatie en natuurlijk de nodige vervolgcursussen voor de baas en de werknemer. bestel hem nu!

Geen opmerkingen: