zaterdag 17 november 2007

Er gaat niets boven het Noorden

De Zuiderzeelijn is door het kabinet geschrapt. Er was geld voor een hypersnelle magneetspoorlijn, maar die ging niet door. Er kwam geld voor een snelle normale spoorlijn, maar die ging niet door. Er werd geld gereserveerd voor een gewone spoorlijn en nu is er alleen nog geld voor een ringweg rond Groningen. Het Noorden voelt zich buiten spel gezet, niet bij de flitsende randstad horen.
Noordense politici sputteren en sputteren, maar halen niet door. iiwi weet de oplossing! Kom op Noorden, sluit de gaskraan van Slochteren! Een cordon sanitaire rond de pijpen naar de Waddenzee. Stop het Ja-knikken!
Eens kijken hoe snel het Noorden weer bij de randstad hoort.

1 opmerking:

Lehti zei

Maar waarom zou het Noorden moeten ophouden met ja knikken? Martin Bril schreef er al over en ook Youp van't Hek, van beide ben ik geen enorme fan, maar toch. Er gaat niets boven Groningen en dus moet je er een beetje moeite voor doen. Al die studenten die er op kamers gaan, die willen vast niet elke weekend meer naar paps en mams.
Al sneupend via je diverse links las ik dat ook jij pas je geboortestad bent gaan 'beschouwen', nadat je er 200 kilometer vandaan bent gaan wonen. Sneller is niet altijd beter. Hulde aan minister Eurlings. Laat ons maar lekker boemelen.