maandag 27 oktober 2008

de gemeente maakt er werk van

iiwi's world of madness inderdaad.
Ik woon in de stad Utrecht, en daar hebben we mooie grachten met bomen er langs, met daarnaast een fietspad en een straat voor auto's. Nu had de gemeente een aantal jaren geleden tijdens een renovatieproject in zijn wijsheid besloten dat de weg langs de gracht verbreed moest worden. Er moesten meer auto's langs kunnen. Zo gezegd, zo gedaan, maar toen kwam het fietspad natuurlijk in de knel. Dus ook het fietspad werd naar de gracht toe opgeschoven. Leuk, maar het betekende dat er een boom midden op het fietspad kwam te staan. Die kon niet verder naar de gracht toe verplaatst worden, dus liet men het maar zo.
Fietsers laveerden daar een paar jaar omheen, maar de boom stond echt wel in de weg en het was wel gevaarlijk. Vorige maand besloot de gemeente dus om de boom om te zagen. Nu vind ik dat je heel voorzichtig moet zijn met zomaar bomen weghalen, maar in dit geval begreep ik het wel. De boom werd omgezaagd. Maar de stomp van de boom liet de gemeente gewoon staan. Die stond nog altijd midden op het fietspad, en fietsers moesten er nog steeds omheen laveren, maar ach, de boom stond nu blijkbaar niet meer in de weg.
Gelukkig is er altijd een gemeentepief die dan in de krant daar wel even iets over wil zeggen: "Op een plek waar een boom wordt gerooid, wordt doorgaans andere teruggezet. Of dat nu midden op het fietspad ook gebeurt, is nog niet bekend."
...
Daar hebben we vreselijk om gelachen, nog met de gedachte dat ze dat toch niet zouden doen. Een boom rooien omdat die in de weg staat en dan op diezelfde plaats een nieuwe boom neerzetten.
Nou, vanochtend fietste ik dus langs de gracht, en daar stond hij, midden op het fietspad. Een mooie nieuwe grote boom. Dankzij uw gemeente.

Geen opmerkingen: